Bij de Paul Zornig Show op Radio Apeldoorn

Radio - Public Domain - Picabay (wikiimages) (tube-radio-67772_1280)Paul Zornig heeft een eigen show op Radio Apeldoorn. In zijn Paul Zornig show zijn regelmatig bekendere en minder bekendere mensen te gast en al op 5 januari van dit jaar mocht ik mijn ideeën over het internet in 2013 en verder toelichten. Buiten een café, want bij een verjaardag van een vriend die ik al sinds 1998 ken… van internet, sprak ik met Paul en praatten we over vrienden, Facebook en de cookiewet.

Weg van Facebook

Ruim drie maanden later plaats ik dit onderdeel van zijn radioshow maar eens online, en het is opmerkelijk hoe ver sommige fenomenen inmiddels al tot de mainstream zijn doorgedrongen. Zo vroeg Paul terecht naar de toekomst van netwerken als Twitter en Facebook, waar ik aangaf dat we nog wel eens voor grote veranderingen zouden kunnen komen te staan als je het Facebook van over vijf jaar met ‘nu’ vergelijkt. Het idee dat Facebook niet heilig is en mensen de dienst gaan verlaten is inmiddels wijdverspreid. Toch mooi, wat betreft voorspellende kracht.