Echte Jannen: Ctrl-Alt-Del

Vanaf het begin in 2010 was ik als vaste columnist elke nacht van zondag op maandag te horen bij Echte Jannen, het radioprogramma van Powned. Daar praatte ik over computers, mijn vriendin, het internet en nieuwe gadgets. Tot in 2013 was ik hier uiteindelijk op onregelmatige basis nog te gast, en voor een incidenteel optreden bel ik nog af en toe met ‘De Jannen’.

Twittercodes en Facebookverlaters

In de columnserie -aanvankelijk onder de noemer ‘ctrl-alt-delete’- was ik te gast als internetexpert en sprak over de Twittercode, hacks en hackers, games en mooie datavisualisaties. De uitzendingen staan bol van nieuwtjes, interviews en een hele hoop lol, al dan niet samen met de bekende vaste luisteraars. De focus op overheidsingrijpen op het internet kwam in mijn columns, naarmate de maanden verstreken, steeds duidelijker naar voren.

De nieuwjaarsuitzending van 1 januari 2011 was legendarisch: