Find out Why: Verdienmodellen en vertrouwen in de Nederlandse media

Find out Why is een onafhankelijke non-profitorganisatie, “Gecreëerd om digitale geletterdheid te bevorderen door maatschappelijke betrokkenheid en innovatie met impact”. Ze interviewden mij over het Nederlandse medialandschap, in het bijzonder over online vertrouwen en hoe je journalistiek te gelde kunt maken. Verdienmodellen zijn natuurlijk iets waar we bij Reporters Online ook aan werken.

Het interview maakt deel uit van hun podcastserie, maar je kunt ook een transcript (in het Engels) vinden op de Find out Why-website.

Vaak slagen de meest succesvolle journalisten erin om het publiek te beïnvloeden omdat ze ergens een ‘haakje’ hebben: humor, empathie, of ze kunnen het publiek zelfs een beetje teasen – net genoeg om ze naar hun reportage en de echte verhalen te slepen. De grote belofte van internet is tenslotte dat de wereld één wordt en dat je iedereen vanaf elke plek kunt ontmoeten, en over elk onderwerp iets te vinden is. Ik houd van online communities en denk dat die onder bepaalde voorwaarden ook goed werken.

Luister hier naar het hele interview (Engelstalig)