Rotterdam Terror Corps blijft bestaan door hard te blijven

“Bestaan die nog?”, is een vraag die opkomt wanneer Rotterdam Terror Corps genoemd wordt. En ja die bestaan nog, dat wist ik wel. Alleen bleken anderen, die buiten Zuid-Holland wonen, dat niet altijd te weten. Als ze al het al wisten, dan noemden ze nu net een nummer van een andere artiest. En dat terwijl ‘RTC’ nog regelmatig optreedt. De fans zijn er nog steeds, de concerten gaan door, maar ‘hardcore’ lijkt echt iets voor de underground. Hoe kan het dat RTC nog steeds bestaat, en waarom bestaan ze eigenlijk?

Naar aanleiding van de documentaire door THUMP, het elektronische muziekkanaal van VICE, ‘Rotterdam Terror Corps: No Happy Shit!’, die exact op dit soort vragen antwoord moet geven sprak ik George Ruseler. Als lid van RTC bekend als DJ Distortion.

‘Zet zelf even een plaatje op!’

De Metro brengt me snel bij station Poortugaal, voorbij de groene pluimen van het Zuiderpark. Strikt genomen net buiten Rotterdam, aan een dijkje, zit het bedrijfspand van Rige Entertainment. Tevens de thuishaven van RTC.

Langs grote doeken en banners voor optredens lopen we met een kop koffie naar de studio, waar George vertelt over het ontstaan, en het voortbestaan van de Hardcore legendes. Zoals zo vaak lijkt het ontstaan vrij pragmatisch geweest te zijn, waarna het vlammetje pas echt begon te branden. “Dat zit eigenlijk allemaal heel diep in mijn geheugen gegrift”, zo begint Ruseler te vertellen, “wij waren van oorsprong een party organisator”.

Lees verder op ThePostOnline »