Twitter is Dood

Twitter is dood en het ligt aan u. Zijn er al die tijd mensen bezig geweest een nieuw platform op te bouwen en dan wordt zoiets uiteindelijk helemaal weer afgebroken. Sommigen zullen zeggen dat juist de kern overblijft, maar het gaat er om dat juist het ‘Twitter-eigen’ afgestorven is en de microblogdienst zich bij een lange rij van gelijkvormige internetdiensten kan voegen. Het is dan ook echt afgelopen met het troetelkindje dat eerst door een enkeling, later de paarse broeken en de webloggers en nu door steeds diverser publiek verzorgd werd.

Want, laten we het nu maar gewoon zeggen, Twitter is gewoon geworden. Dat is helemaal niet zo erg, dat gebeurt met een hele hoop diensten, maar daar hoort ook een aantal eigenschappen bij. In dit geval ook een soort professionaliseringsslag van de gebruikers en helaas betekent dit dat we elkaar, zeker in commercieel opzicht, nog meer na gaan doen. Lees meer op DeJaap »

Nota bene: Na het schrijven van dit artikel vielen mij de grote aantallen instemmende reacties (Ook via Twitter en Facebook) op. Slechts een enkeling vond me een “oude zeur” of “de zoveelste die iets dood verklaart”, ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat er al zoveel mensen waren die Twitter niet meer zo boeiend vinden.