“Waarom zou ik jullie zzp-initiatief mijn geld geven?”

Om maar eens een vraag als titel te gebruiken… En ja: “Waarom?”. Ik kan natuurlijk wel aangeven dat het interessant is om te bekijken wat de verschillend visies op ‘de zelfstandige zijn’, maar moet je aan zo’n rapport dan geld uitgeven? Kunnen we niet ‘gewoon’ beginnen en ons idee pitchen bij een krant, zoals sommige journalisten wellicht zouden doen? Of wil een medium ons niet sowieso betalen voor dit initiatief?

Het antwoord is dat die mogelijkheden er natuurlijk zijn, maar dat we daar nu deze keer juist níet voor gekozen hebben omdat we het inderdaad een volledig eigen initiatief willen houden. Voor het streefbedrag gaan in totaal negen mensen werken aan een eindrapportage, dus erg inhalig zijn we er ook niet mee.

Dit initiatief crowdsourcen

We hebben dus voor deze optie gekozen omdat dit een effectieve manier is om op eigen initiatief onafhankelijk kennis en tijd in te kunnen zetten, zodat je sneller dan welke krant ook zou kunnen een volledig onderzoeksjournalistiek werk hebt.

We werken op deze manier onafhankelijk, en kregen van TPO wel de toezegging dat losse artikelen bij hen gepubliceerd zouden mogen worden. Daarbij wijs ik er graag op dat het werk, hoewel neutraal van opzet, natuurlijk later wel aanleiding kan zijn voor opiniestukken die we -inderdaad- wél ‘gewoon’ kunnen aanbieden. Of wie weet krijgen we dankzij jullie steun ook crowdsource-zin voor columns.

Steun hier ons journalistiek project door een bijdrage op Yournalism

banner-zzp-600x100-nw

Anderen over dit initiatief

Onder andere onderstaande media en organisaties berichtten al over dit initiatief:

Sprout
ZZPagenda
ZIPconomy
Villamedia
ThePostOnline
FNV Zelfstandigen (nieuwsbrief)