Wat is nu eigenlijk het nut van LinkedIn groepen?

LinkedInHet is eigenlijk zo maar een vraag: “Wat is nu het nut van LinkedIn groepen?”. Natuurlijk zul je zeggen “discussie” of zelfs maar “kennisdelen”, maar in de praktijk blijkt het nut niet zo duidelijk Ik merk wel, dat als ik een beetje reageer in ‘groepen’ mijn eigen profiel vaker wordt bekeken, maar dat is niet echt een KPI voor mezelf, eigenlijk. Om het zo maar te zeggen.

Uit LinkedIn groepen haal je best veel

Laten we maar gewoon duidelijk zeggen: ik heb nu verschillende groepen geprobeerd omdat ik toch vaak hoor “maar ik haal best wat uit die groepen”. Echter, mij valt op -met name in Nederlandstalige groepen- dat het vooral een verzameling linkspam is (en oproepen van studenten) van mensen die artikelen van zichzelf promoten. Vaak zonder gene ook nog zonder enige begeleidende tekst, vraag of anderszins een toevoeging. De internetregel ‘OP Starts’ (topicopener moet zelf eerst doen wat hij van anderen vraagt of zelf een tekst ter discussie plaatsen) wordt zelden tot nooit nageleefd.

Mijn vraag is dan ook: wat haalt u uit de LinkedIn groepen? LinkedIn an sich is een handige kaartenbak, en zelfs uit de ’timeline’ pik ik nog wel eens een topic. Maar de groepen, wat doe ik verkeerd? Zit ik in de verkeerde groepen? Of zegt u: “Gyurka, maar daar gaat het juist om!”. Want dat vind ik ook best, maar dan heb ik nog wel een hoop berichten te linken.

Enkele uren na het plaatsen van deze vraag waren er nul (0) reacties, maar wel een nieuw topic van iemand die zijn eigen blog even linkte. #Jeverwachthetniet.